Gepubliceerd Mei 21 2021
Goede aanbiedingenZomerGeneral

Wil je gaan wandelen in de bergen? Hier zijn enkele regels om veilig te reizen en de natuur te respecteren.

Veiligheidsregels in de bergen

Door zijn aard heeft de berg specificiteiten dat is belangrijk om te weten. Dus, vóór elk van uw uitstapjes, vragen we u om: pas deze tips toe :

 • Check voor vertrek de weersvoorspelling (in de bergen kan het weer vrij snel omslaan)
 • Denk eraan om jezelf te beschermen tegen de zonnecrème, hoed
 • Neem voldoende water mee, 1L per persoon. min
 • Als je alleen gaat, denk er dan altijd aan om een ​​derde partij te waarschuwen
 • Ik zorg ervoor dat ik vertrek met voldoende uitrusting (wandelschoenen)
 • Ik bereid mijn reisschema voor

Respect voor het milieu

Wanneer je op vakantie komt naar Gourette, kies je voor een uitzonderlijk natuurlijk gebied. Je evolueert immers in een beschermd en geclassificeerd gebied voor zijn landschap. Hier vind je enkele tips zodat we het samen kunnen beschermde natuur :

 • Ik neem mijn afval mee. Ik heb altijd een tas in mijn spullen.
 • Ik observeer dieren in het wild van een afstand en zonder lawaai
 • Geen plukken. De flora is kwetsbaar in de bergen

Respect voor het pastorale leven

In de Ossau-vallei, de pastoralisme is een essentieel onderdeel van het culturele en lokale leven. Daarom moet u er altijd voor zorgen dat u, wanneer u naar buiten gaat, respecteer het pastorale leven door deze waardevolle tips toe te passen:

 • Ik blijf op de paden en paden
 • Ik ga rond de kuddes
 • De Patous-honden bewaken de kuddes, ik blijf weg om ze niet te storen.